Leírás és Paraméterek
Szafi Free Pizza lisztkeverék 1000 gr
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, maglisztmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, élesztőmentes, zsírszegény, vékony tésztás pizza készíthető a lisztkeverékből.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.
Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (kenyér, piskóta, nokedli stb.)
Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (bambuszrostliszt, útifűmaghéjliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoranna, borsikafű, zsálya), só, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Átlagos tápérték | 100 g lisztkeverékben |
Energia | 1421 kJ / 336 kcal |
Zsír | 1,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 66 g |
amelyből cukrok | 1,4 g |
Rost | 11 g |
Fehérje | 8,3 g |
Só | 0,78 g |
Vélemények
Receptajánló
Pizza recept:
Hozzávalók (1 db 20 cm-es pizzához):
65 g + 5 g Szafi Free pizza lisztkeverék
8 g frissen facsart citromlé
50 g langyos víz
Elkészítés:
A citromlevet, vizet és 65 g lisztkeveréket gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük.
Pihentetés után adjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (kb. 5 g), így gyúrjuk át a tésztát, végül lisztezett kézzel formázzunk belőle olajspray-vel lefújt zsírpapíron (amin sütni fogjuk) egy 20-22 cm-es pizzalapot (az olajozott zsírpapír azért fontos, hogy a rosszabb minőségű papírra se ragadjon rá sütés után)!
Kenjük meg vastagon (hogy sütés közben a tészta magába szívja) paradicsomszósszal, majd tegyük rá a kedvenc feltétünket.
Előmelegített 200 fokos sütőben alsó-felső programon 10 percig süssük, majd 180 fokon 12 percig.
Amennyiben diéta szerinti sajtot is szeretnénk rátenni (pl. vegán sajtot), akkor azt a sütési idő utolsó 5 percébe tegyük rá.