Leírás és Paraméterek
SZAFI FREE CSÖKKENTETT ROSTTARTALMÚ KENYÉR LISZTKEVERÉK
*Minimum 30%-al csökkentett rosttartalmú kenyér, más hasonló összetételű gluténmentes, vegán kenyérhez viszonyítva.
A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni egyénileg az orvos által előírt, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rost mennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát!
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen Vegán a Szafi Free termékcsalád.
Minősítés
Gluténmentes
Tejmentes
Tojásmentes
Vegán
- Zsírszegény
- Szójamentes
- Kukorica-,rizs, burgonyamentes
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat.
ÖSSZETEVŐK
Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt, tápiókakeményítő, útifűmaghéjliszt).
Minőségét megőrzi a csomagoláson jelzett időpontig.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Tápértékjelölés | 100 g (lisztkeverékben) |
Energia | 1502 kJ / 354 kcal |
Zsír | 1,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 74,7 g |
amelyből cukrok | 1,4 g |
Rost | 5,2 g |
Fehérje | 7,5 g |
Só | 0,02 g |
Vélemények
Receptajánló
HOZZÁVALÓK(495 grammos kenyérhez):
- 300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
- 3g porélesztő
- 1g szódabikarbóna
- 4g só
- 275g langyos víz
- 20g frissen facsart citromlé
- 1g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS
A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, citromlevet és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze. Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12x21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába).
Vizes spatulával simítsuk el a tetejét.
Meleg helyen (vagy 50°C-os sütőben) kelesszük 40-50 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!).
Végül 210°C-ra előmelegített forró sütőben (alsó-felső program) 55 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve kemény lesz a kérge, de később jól szeletelhető.
FONTOS MEGJEGYZÉSEK
Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!
A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz.
Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig puha marad.