Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lorenzo risotto rizs 1 kg

ORSZÁGSZERTE SZÁLLÍTUNK
Gyártó cikkszám: MIN-VEG-SZE-TOJ-TEJ-GLU
A Rizottó egy különösen kedvelt rizsfajta, az olasz konyha egyik alapétele.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Előrendelhető
Szállítási díj: 1.690 Ft
Várható szállítás: 2024. december 02.
1.930 Ft (1.520 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Lorenzo risotto rizs 1 kg
1.930 Ft (1.520 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

Különösen kedvelt rizsfajta, nevét egy Vercelli régióban található helység után kapta, ahol először - 1946-ban - termesztették. Mivel a szemek meglehetősen nagyok, az Arborio rizst különös gondossággal főzzük, és az edényt a tűzhelyről levéve hagyjuk még pár percig pihenni. Az Arborio rizs bármely rizottó elkészítéséhez alkalmas.
A rizotto, pont mint a tészta, fogkemény. Ehhez érdemes kóstolgatni, és elkapni azt a percet, amikor már nem kemény, de még van tartása. Akkor lesz tökéletes, harmonikus a végeredmény.
A rizottó  az olasz konyha egyik alapétele. Tulajdonképpen egy krémes állagú rizsétel, különféle zöldségekkel  ízesítve. Az olaszok előételként (primi piatti), a tésztákkal egy kategóriában eszik. 
Az igazi krémes állag eléréséhez több dologra kell figyelni. Legfontosabb a rizs fajtája. A rizottóhoz gömbölyű szemű, magas keményítőtartalmú rizs szükséges, ettől lesz olyan utánozhatatlanul krémes állagú.  A legismertebb fajta az Arborio. Fontos az is, hogy a főzéshez jó minőségű alaplét (zöldség alaplé)  használjunk.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olivaolajon pároljuk üvegesre és forgassuk bele a rizst, így pirítsuk néhány percig. Fontos, hogy az alaplé forró legyen.  Merőkanalanként kell a rizshez adni, majd hagyni, hogy elpárologjon, különben nem lesz krémes az étel. Ezt addig ismételjük, amíg el nem készül. A főzés utolsó perceiben  adjuk hozzá az ízlés szerinti fűszereket és ilyenkor reszelt parmezán sajtot is keverhetünk hozzá. A rizsnek az olaszok szerint ugyanúgy „al dente”, vagyis haraphatóra kell főnie, mint a tésztának. Akkor jó, ha van minimális rugalmassága és nem  főtt nagyon puhára

Átlagos tápérték 100g rizottó rizsben
Energia 1528 kJ/378 kcal
Zsír 0,1 g
amelyből telített zsírsav 0 g
Szénhidrát 74,9 g
amelyből cukrok < 0 g
Fehérje 7,1 g
0 mg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Segítsd munkánkat Írd meg véleményed! :)