Leírás és Paraméterek
Bake-Free - Házi kenyér Liszkeverék 1000 gr
Ebből a tasakból 4 darab 450-500g-os kenyeret vagy24 darab zsemlét lehet készíteni a feltüntetett alaprecept alapján. (megtalálod a receptajánlónkban)
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Minősítés
Gluténmentes
Tejmentes
Tojásmentes
Vegán
Mindenmentes
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Gluténmentes üzemben készült.
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Tárolás: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Magyarország
Minőségét megőrzi: (a csomagoláson jelzett időpont)
ÖSSZETEVŐK
Gluténmentes lisztkeverék (köles liszt (köles: Lengyelország),, teff liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Tápértékjelölés | 100 g |
Energia | 1351 kJ / 324 kcal |
Zsír | 2,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 60,5 g |
amelyből cukrok | 0,8 g |
Rost | 14,9 g |
Fehérje | 8,2 g |
Só | 0,05 g |
Vélemények
Receptajánló
Recept házi kenyérhez:
Hozzávalók:
- 250g lisztkeverék
- 4g Eden Himalaya, vagy Eden Premium Parajdi só
- 310g langyos víz (körülbelül 40°C-os)
Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190°C-os sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint. Ízlés szerint fűszerezhető. |
Recept 6db zsemléhez vagy kiflihez:
Hozzávalók:
- 250g lisztkeverék
- 4g Eden Himalaya, vagy Eden Premium Parajdi só
- 310g langyos víz (körülbelül 40°C-os)
Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig. Előmelegített 190°C-os sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint fűszerezhető. |