Mielőtt belevetnéd magad az elkészítésbe, győződj meg róla, hogy minden hozzávaló kéznél van. Ebben a receptben a minőség és a frissesség kulcsfontosságú. A Gluvela oldalán megtalálható termékek garantálják, hogy az elkészült rizsfelfújt minden falatja tökéletes lesz. Tömd tele bevásárlókosarad az alábbi hozzávalókkal!
Hozzávalók: |
|
---|---|
1,5 bögre | rizs |
1-1,5 l | növényi tej |
1 csomag | HAAS Natural gluténmentes vaníliapuding |
5-6 ek | cukor vagy édesítő |
1 csomag | sütőpor |
1 csomag | vaníliás cukor |
1 db | citrom héja |
1 csipet | só |
fél bögre | Éden Prémium rizsliszt |
1 ek | LoveDiet kókuszolaj |
Vaníliaöntet: |
|
---|---|
1 csomag | HAAS Natural gluténmentes vaníliapuding |
6 dl | mandulatej vagy más növényi tej |
5 ek | cukor vagy édesítő |
Elkészítés
-
A rizst szűrőben átmossuk, majd lefedve feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi. Mikor beszívta a vizet, felöntjük kb. fél liter felforralt tejjel. Jó puhára főzzük. Ha közben kevésnek találjuk a tejet, pótoljuk.
-
Közben megfőzzük a vaníliapudingot 4 dl tejben, 5 -6 kanál cukorral. Jó keményre kell főzni.
-
Ha megfőtt a rizs, összeöntjük a pudinggal és jól összekeverjük. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, sót, citromhéjat, vaníliás cukrot.
-
Kiolajozott tepsibe tesszük. Tetejére fahéjas cukrot szórunk, ráolvadva plusz ízt ad a ropogós karamell. Amikor aranybarnára sült, kivesszük a sütőből és még melegen belapátoljuk.
Amikor az illatos rizsfelfújtat a sütőből kivéve tálaljuk és a vaníliaöntet ragyogóan csillog a tetején, nemcsak egy ízletes desszertet kínálunk. Ezzel a különleges étellel üzenetet is küldünk: nincs olyan korlát, amely megakadályozna minket abban, hogy élvezzük az étel kínálta gyönyöröket. Ebben a pillanatban minden egyes falat egy ünneplése annak, hogy az egészséges étkezés nem jelenti az ízek feladását. Gluténmentes és tejmentes finomság, az őszi napokra tökéletes! Egy szelet, egy mosoly, egy pillanatnyi boldogság – mindez egy tányéron.