Leírás és Paraméterek
A tökmagot Amerika felfedezésének köszönhetjük. Közép-Amerika, Mexikó őslakói régóta ismerték és termesztették. Bár többnyire a szárított változatával találkozhatunk az üzletekben, finomra őrölt lisztet is készítenek belőle.
A tökmagliszt készítése során először megtisztítják a magot a héjától, majd hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó anyagot őrlik finomra. A liszt íze, illata és színe igen jellegzetes.
Összetevők: tökmagliszt
Felhasználása: Keverhetjük müzlibe; turmixokba; süteményeket, kenyereket, péksüteményeket dúsíthatunk vele; vegetáriánus, vegán és hagyományos fasírt dúsításához is kiváló alapanyag; levesekbe, főzelékekbe, pépes állagú ételekhez is keverhetjük. Panírozásnál liszt helyett használhatjuk. Rántott zöldségek készítéséhez is ajánljuk, ekkor a vékonyra szeletelt, enyhén sózott zöldségszeleteket tökmaglisztben; felvert, sózott lenmagtojásban; majd újra tökmaglisztben forgassuk meg.
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Nettó tömeg: 500 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben | |
Energia | 1479 kJ/352 kcal |
Zsír | 7,2 g |
-amelyből telített zsírsavak | 3,1 g |
Szénhidrát | 4,3 g |
-ameyből cukrok | 3,9 g |
Rost | 11 g |
Fehérje | 62 g |
Só | <0,03 g |