Leírás és Paraméterek
A köles egy apró szemű, régóta ismert és termesztett gluténmentes álgabona.
A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes, és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmazhat.
Összetevők: hántolt köles
Felhasználása: köretként, kásaként, levesbetétként, salátákhoz, édességekhez, túró helyettesítéséhez
Elkészítés: Mossuk át alaposan forró folyóvíz alatt, majd kétszeres mennyiségű sós vízzel, résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton pároljuk puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Fedjük le további 5-10 percre, hogy a maradék folyadékot is felvegye.
Energia | 1581kJ/378kcal |
Zsír | 4,2g |
-amelyből telített zsírsavak | 0,7g |
Szénhidrát | 73g |
-amelyből cukrok | <0,5g |
Rost | 5,8g |
Fehérje | 11g |
Só | <0,01g |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Segítsd munkánkat Írd meg véleményed! :)