Leírás és Paraméterek
Mi a Chia mag?
A Chia, más néven azték zsálya, vagy latin nevén Salvia Hispanica egy a menták családjába tartozó virágos növény. Őshonos Közép- és Dél-Amerikában, ahol az aztékok alapvető élelmiszere volt a Kolumbusz előtti időkben. A Chia szó jelentése “olajos” és a Nahuatl chian szóból származik.
Felhasználása:
Könnyen lehet más ételekkel elegyíteni, mert az íze nem hangsúlyos és nem változtatja meg azok zamatát. Kiváló szószokhoz, vajhoz, pudinghoz, shake-hez adva. Magja darálva sütemények tésztájához is adható. A csíráztatott magok kiválóak salátákhoz, vagy szendvicsbe. Puding is készíthető belőle , ha a magokat növényi tejbe, vagy hideg vízbe áztatjuk.
A napi maximálisan fogyasztandó mennyiség 15g!
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Összetevők: Aztékzsályamag (Salvia hispanica mag).
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia 1465,38 KJ / 350 Kcal | |
Zsír 30,8 g | |
– amelyből telített zsírsavak 3,2 g | |
Szénhidrát 42,12 g | |
– amelyből cukrok <0,01 g | |
Rost 34,4 g | |
Fehérje 16,54 g | |
Só <0,1 g |