Leírás és Paraméterek
A lisztkeverékkel egyszerűen készíthetünk vegán, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, tojásmentes, szójamentes pizzát.
Összetevők: kölesliszt, quinoaliszt, batátaliszt, tápiókakeményítő, útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Kiszerelés: 1000 g
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1408 kJ/ 336 kcal |
Zsír | 2,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 62,9 g |
amelyből cukrok | <2 g |
Rost | 15,8 g |
Fehérje | 6,9 g |
Só | 0,03 g |
Vélemények
Receptajánló
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók (kb. 25 cm-es pizzalaphoz):
100 g Christie's házi pizza lisztkeverék
90 g langyos víz
10 g almaecet
2 g só
oregánó, bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sót, ízlés szerint tegyünk bele oregánót, bazsalikomot, Hozzáöntjük a langyos vizet és az almaecetet, majd alaposan összegyúrjuk. 5 perc pihentetés után enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, és kör alakúra nyújtjuk. Tetejét megkenjük paradicsomszósszal, majd tetszés szerinti feltétet teszünk rá.
Serpenyőben: Száraz, felmelegített serpenyőben közepes hőfokon, fedő alatt 12 perc alatt készre sütjük.
Sütőben: 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső módban 20 percig sütjük.