Leírás és Paraméterek
A csicseriborsót és annak lisztjét legfőképpen az arab konyha használja, de egyre inkább elérhető alapanyag Európában is. Igen változtatos ételeket készíthetünk belőle, kedvünk szerint fűszerezhetjük.
A csicseriborsó édeskés, dióra emlékeztető íze passzol salátákhoz, öntetekhez, különböző ragukhoz, vagy bármilyen körethez: rizshez, bulgurhoz vagy kuszkuszhoz. Jól lehet fűszerezni fahéjjal, római köménnyel, korianderrel, gyömbérrel és zöldfűszerekkel.
Vitamin- és ásványi anyag-tartalma kiemelkedő, nagy mennyiségben tartalmaz B1-, B6- és E-vitamint, valamint vasat, magnéziumot és cinket. Magas folsavtartalma miatt fogyasztása ajánlott kismamáknak.
A csicseriborsó liszt az egyik alapanyaga a humusznak, a csicseriborsókrémnek.
A csicseriborsó nem tartalmaz glutént, így mind ez egész borsó, mind annak lisztje ideális választás lehet gluténérzékenyeknek.
Tápanyag tartalom (100 g-ban) | |
Energia | 1521 kJ / 364 kcal |
Zsír | 6 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 30,7 g |
amelyből cukor | 10,7 g |
Rost | 17,4 g |
Fehérje | 19,3 g |
Só | 0,02 g |